Μαθητικές εκλογές 29-09-23

2023 μαθητικές εκλογές εκλογές

ekloges_23_1«….μόνοι γάρ τον τε μηδέν τῶνδε μετἐχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ’ἀχρεῖον νομίζομεν…»

Θουκυδίδη, Ιστοριών, Β, κεφ. 40.2

«…γιατί είμαστε οι μόνοι που όποιον δεν συμμετέχει στα πολιτικά πράγματα τον θεωρούμε άνθρωπο όχι ήσυχο αλλά άχρηστο…». Με τα λόγια αυτά ο Περικλής άφησε στους αιώνες παρακαταθήκη λαμπρή: Η Δημοκρατία αναπνέει, περιφρουρείται και γιγαντώνεται μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα που παρεμποδίζουν την ομαλή κοινωνική συμβίωση και επιλύονται μόνο με τον ισότιμο διάλογο.

Οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας, λοιπόν, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου του 2023 ξεκίνησαν τη μέρα τους με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια βίωσαν τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία συμμετέχοντας στην εκλογή των μαθητικών συμβουλίων, πενταμελών και δεκαπενταμελούς. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας χρειάστηκε να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους γράφοντας το όνομά τους σε ειδικό έντυπο, να υποστηρίξουν αυτήν την υποψηφιότητα πείθοντας τους συμμαθητές /-τριές τους για την καταλληλότητά τους, αλλά και να σταθούν απέναντί τους εκφωνώντας το λόγο με τις προγραμματικές τους δηλώσεις!!! Ακολούθησε η σιωπηλή επιλογή. Ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια έθεσε σταυρό στον υποψήφιο ή στην υποψήφια που έκρινε κατάλληλο /-η για την εκπροσώπησή του/της.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που πήραν μέρος σ’ αυτή τη Γιορτή της Δημοκρατίας με σεβασμό και ωριμότητα!!!

ekloges_23_2 ekloges_23_3

Previous Post Next Post